Birthe's Madside

 

Mandarin-kokos Tiramisu
  • Bund:
  • ½ dl æggehvider
  • 75 g sukker
  • 5 æggeblommer
  • 100 g kokosmel
  • Tiramisu:
  • 500 g mascarpone
  • 4 æggeblommer
  • 2 æggehvider
  • 5 spsk sukker
  • Mandariner:
  • 200 g mandarinmarmelade
  • Sambucca
  • 6 syltede mandariner
  • Kakao "five spices":
  • 3 spsk kakao
  • 1 spsk fintmalet " Five spices"

Bunden: Rist kokosmelet let gyldent ved 180 grader. Tag det ud og lad det køle af. Pisk æggehviderne halvt stive og kom halvdelen af sukkeret i. Pisk videre og kom resten af sukkeret i lidt ad gangen. Fortsæt med at piske til marengsen er glat og stiv.. Vend æggeblommer og kokosmel i. Fordel massen i et 20 x 30 cm gratinfad, beklædt med bagepapir, i ca 1 cm højde. Bag ca. 1 time ved 120 grader. Løft kokosdejen over på et fugtigt klæde, så bagepapiret kan løse sig. Bunden skal have en sej midte.

Cremen: Pisk æggeblommerne luftige med halvdelen af sukkeret. Pisk hviderne stive med de sidste 2½ spsk sukker jvf ovenfor. Pisk mascarponen i æggeblommerne. Vend hviderne i.

Løft dejen fra bagepapiret og læg kom den tilbage i gratinfadet. Rør lidt marmelade med sambucca og smør marmeladen udover bunden. Skær mandarinerne i skiver. Fordel dem i et lag ovenpå. Hæld mascarponecremen over. Sigte krydderkakaoen henover desserten. Dæk den til og stil den køligt et par timer før serveringen.

Kilde: Meyers Køkken

 

 

Birthe's Madside