Birthe's Madside

 

Mandelbudding
6 personer

En god gammeldags budding der vil fryde enhver dessertelsker.

  • ½ liter piskefløde
  • ¼ liter mælk
  • 4 æg
  • 4 spsk melis
  • 5 bl. husblas
  • 1 vanillestang
  • 75 g mandler
  • ca ½ dl sherry
  • jordbær eller lign. til sovs

Husblas lægges i koldt vand i 5 min. ¼ l mælk og ¼ l fløde koges med vanille. Æggeblommer piskes med melis og røres i den kogende mælk/fløde Husblasen vrides af og tilsættes. Der piskes godt rundt. Når cremen er kold tilsættes skum af 2 dl piskefløde, og afskallede hakkede mandler. Smages til med sherry eller lignende og hældes i en skål.

Serveres med frugtsovs.

Kilde: Jørgen Boe Mikkelsen

 

 

Birthe's Madside