Birthe's Madside

 

Mandelbudding 3
  • ½ liter fløde 13 %
  • 1 vanillestang
  • 5 æggeblommer
  • 5 spsk sukker
  • 7 blade husblas
  • 50-100 g grofthakkede mandler
  • 2½ dl piskefløde
  • Tilbehør:
  • kirsebærsovs

Bring fløden i kog med den flækkede vanillestang. Rør æggeblommerne sammen med sukkeret og pisk den kogehede piskefløde i. Hæld det tilbage i gryden og bring cremen i nærheden af kogepunktet, mens der piskes – den må endelig ikke koge, så skiller den. Tag gryden fra varmen og kom den(i koldt vand) udblødte husblas i den koghede creme, den smelter med det sammen. Lad cremen svale i køleskabet, det varer ca. 1 times tid før den begynder at tykne. Vend nu mandler og den piskede fløde i. Kom blandingen i en form eller skål og lad buddingen stivne. Vend den ud ved serveringen og server kirsebærsauce til.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside