Birthe's Madside

 

Mandelbund med abrikoscreme
Bagning, desserter 6 personer
  • Abrikoscreme:
  • 50 g lyse, tørrede abrikoser i mindre stykker
  • 1 dl koldt vand
  • ½ dl appelsinjuice
  • 1 spsk sukker
  • 1/4 l piskefløde
  • 1½ spsk floursukker
  • Korn af 1 stang vanilie
  • 1½ spsk appelsinjuice
  • 1 mandelbund ( fra opskrift m æbleis. )
  • Pynt: 25 g overtrækschokolade.

Sæt abrikoserne i blød i koldt vand i ca. 1 døgn. Hæld dem til afdrypning i en sigte. Kom appelsinjuice, sukker og abrikoser i en tykbundet gryde og bring det i kog. Kog det ved svag varme og under låg i ca. 4 min. Tag gryden af varmen og rør abrikoserne til en mos. Lad den køle af. Piak fløden næsten stiv. Tilsæt floursukker, vaniliekorn og appelsinjuice. Vend forsigtigt mosen i og smag til. Fordel abrikoscremen på mandelbunden. Pynt dessertkagen ved at trække tynde striber smeltet overtrækschokolade med en ske. Stil kagen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Tip: Sommerfyld: Bland flødeskum med hindbær og nektariner i både. Smag til med sukker.

Kilde: Karolines Køkken 5.

 

 

Birthe's Madside