Birthe's Madside

 

Mandelbund med æbleis
Desserter, is, frugt 6 personer
  • Bleis:
  • 600 g skrællede æbler i tynde både
  • ½ dl vand
  • 1 spsk sukker
  • 2 æggeblommer
  • 85 g sukker
  • Korn fra 1 stang vanille
  • 2 tsk citronsaft
  • 1½ dl piskefløde
  • Mandelbund:
  • 100 g sukker
  • 100 g smuttede, finthakkede mandler
  • 2 æggehvider
  • Smørristede mandler:
  • 25 g smør
  • 25 g smuttede, halvrede mandler

Bagetid: Ca. 35 min. ved 175°

Æbleis: Kom æbler, vand og sukker i en gryde. Kog æblerne ved svag varme og under låg i ca. 15 min., Til de er møre. Blend æblerne eller purér dem gennem en sigte. Lad æblemosen køle af. Pisk æggeblommer, sukker og vanillekorn til en luftig "æggesnaps". Vend den kolde æblemos i æggeblandingen og tilsæt citronsaft. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i. Hæld ismassen i en form (ca. 1½ liter) og dæk den med alufolie. Frys isen i 3-4 timer. Rør i den 3-4 gange under indfrysningen. Isen skal være blød ved serveringen.

Mandelbund: Bland sukker og mandler. Pisk æggehviderne stive og vend dem i. Hæld blandingen i en smurt, meldrysset springform (ca. 22 cm i diameter). Bag mandelbunden midt i ovnen. Lad den køle af.

Smørristede mandler: Smelt smørret på en pande. Tilsæt mandlerne og rist dem, til de er gyldne. Spred dem godt ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af.

Ved serveringen: Kom isen på mandelbunden og pynt med mandler. Er isen hård, stilles den i køleskabet ca. 1 time før serveringen.

Kilde: Karolines Køkken 5.

 

 

Birthe's Madside