Birthe's Madside

 

Mandelcreme med druer
12 personer
  • 150 g mandler
  • 4 æg
  • 6 blade husblas
  • 85 g sukker
  • 1 dl sherry eller madeira
  • ½-¾ liter piskefløde
  • ½ kg grønne druer

Skold, smut og mal mandlerne i food processor eller hakk dem meget fint med kniv. Læg husblas 10 minutter i koldt vand. Pisk æggeblommerne med sukker. Smelt husblasen over meget svag varme med den smule vand der hænger ved. Rør sherry eller madeira i den smeltede husblas og pisk den i æggemassen sammen med de malede mandler. Pisk æggehvider og fløde hver for sig og tag lidt flødeskum fra til pynt og vend resten i æggecremen sammen med hviderne. Skyl og flæk druerne, fjern kerner og bland druerne med mandelcremen i portionsglas. Pynt med flødeskum og enkelste druer. Cremen kan laves dagen før og stå tildækket i køleskab. Den fordeles i glas og pyntes kort før serveringen.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 1

 

 

Birthe's Madside