Birthe's Madside

 

Mandelæbler
Dessert - Personer: 4
  • 6 æbler
  • 25 g smør eller margarine
  • 5 spsk sukker
  • 100 g mandler
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 spsk mælk

Æblerne skrælles, kernehus, stilk og blomst fjernes og æblerne skæres i tynde både. Æblerne lægges i et smurt ovnfast fad. Mandlerne hakkes, de kan evt. smuttes, men det er ikke nødvendigt. Smørret smeltes, og sukker og mandler blandes heri. Mel og mælk tilsættes, og blandingen koges op. Fordel mandelblandingen over æblerne. Sæt æblerne i en 225° varm ovn, til æblerne er møre, og mandlerne er blevet lysebrune. Serveres lune med flødeskum.

Tips: Mandelæblerne kan også tilberedes i engangs-aluforme, som så afkøles og dybfryses. Kagen tøs op i ovnen og serveres lun.

Tilberedningstid: Ca. 30 min.

Bagetid: 10-15 min. Ovntemperatur : 225°.

Kilde: Michael Aggerholm, 09 Sep 93

 

 

Birthe's Madside