Birthe's Madside

 

Mandelrand med hindbærsauce
Desserter, kager 8 personer
  • 185 g mandler
  • 125 g blødt smør
  • 300 g sukker
  • 4 æg
  • 1 dl piskefløde
  • 75 g rasp
  • Hindbærsauce:
  • 250 g hindbær
  • 85 g sukker
  • Fyld:
  • 1/4 l piskefløde
  • 2 spsk framboise (kan udelades)

Skyl og hak mandlerne fint, rør smør og sukker sammen. Tilsæt æggeblommerne en ad gangen og rør dejen godt ind imellem. Bland fløde, rasp og mandler i. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen. Hæld den i en smurt, raspstrøet randform. Bag mandelranden i ca. 70 min. Ved 170 g midt i ovnen. Hindbærsauce: mos eller blend hindbærrene med sukkeren og si hindbærsaucen. Inden servering: pisk fløde stiv og tilsæt framboise (fransk hindbærlikør). Kom flødeskummet i randen og server hindbærsaucen til.

Kilde: Karoline Køkken 2

Henrik Holten 29/10 1995)

 

 

Birthe's Madside