Birthe's Madside

 

Marengsæbler
4 personer
  • 4 pæne, mellemstore æbler
  • 2 dl vand
  • 1 spsk sukker
  • Marengs:
  • 2 æggehvider
  • 150 g sukker
  • 20 g mandelflager
  • Cremesauce:
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk Maizena
  • 3 dl mælk
  • 1 stang vanille

Skræl æblerne, halver dem og befri æblerne for kernehus. Kog vand og sukker sammen og kog æblerne møre heri på 4-5 minutter, afhængig af æblesort og modenhed.

Marengs: Pisk hviderne meget stive og pisk sukkeret i lidt efter lidt. Fordel æblerne i et ovnfast fad og kom marengsen oven på æblerne. Drys mandelflager og sæt fadet i ovnen i ca. ½ time ved 140 grader, til marengsen er gylden og sprød.

Cremesaucen: Pisk æggeblomme, sukker, Maizena og mælk sammen i en tykbundet gryde. Flæk vanillestangen og kom den i. Varm cremen op under piskning, til den tykner. Afkøl cremesaucen og server den til de lune æbler.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside