Birthe's Madside

 

Marinerede æbler med grillet creme
Frugt, desserter 4 personer
  • Marinerede æbler:
  • 1 dl vand
  • 3 spsk sukker
  • 400 g skrællet æbler i tynde både
  • 2 spsk orangelikør
  • Creme:
  • 2 æggeblommer
  • 50 g floursukker
  • Korn af 1 stang vanilie
  • 1½ dl piskefløde

Grill : ca. 1½ min.

Marinerede æbler: Bring vand og sukker i kog i en gryde. Tilsæt æblerne og kog den ved svag varme og under låg i ca. 1 min. Hæld æblerne til afdrypning i en sigte. Kom dem i en skål og hæld likør over. Stil æblerne tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Fordel de marinerede æbler i 4 små, ovnfaste portionsfade( ca. 12 cm i diameter ). Rør cremen op og hæld den over frugterne. Grill desserten øverst i ovnen.

Creme: Pisk æggeblommer, floursukker og vaniliekorn til en luftig "æggesnaps". Pisk fløden næsten stiv og vend den forsigtigt i "æggesnapsen". Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst 45 min. Fordel de marinerede jordbær og de afkølede rabarber i 4 små, ovnfaste portionsfade (ca. 12 cm i diameter). Rør cremen op og hæld den over frugterne. Grill desserten øverst i ovnen.

Kilde: Karolines Køkken 5.

 

 

Birthe's Madside