Birthe's Madside

 

Mettes Is
  • 4 æggeblommer
  • 8 spsk sukker
  • 2 tsk vanille eller 2 vanillestænger
  • ½ liter piskefløde
  • 250 g marcipan
  • 100 g god chokolade
  • sherry

Rul halvdelen af marcipanen tynd ud og læg den i bunden af en springform, stænk med sherry, skær chokoladen i stykker. 2 æg 4 spsk. sukker og 1 tsk. vanille piskes godt, 1/4 liter fløde piskes meget stiv og vendes i blandingen, bland halvdelen af chokoladen i. Ismassen hældes i springformen og fryses ca. 1 time før resten af marcipanen lægges i formen, der stænkes med Sherry og resten af is massen hældes i, isen skal fryses mindst 8 timer før den tages ud af formen, vendes og serveres.

Kilde: Henning Smed

 

 

Birthe's Madside