Birthe's Madside

 

Nøddemakrondessert
10-12 personer
  • Bunde:
  • 4 æggehvider
  • 150 g sukker
  • 125 g marcipan
  • 150 g hasselnøddekerner
  • 2 tsk mel
  • Fyld:
  • 300 g mørk chokolade
  • 2 spsk pulverkaffe
  • ½ l piskefløde

Æggehviderne piskes stive. Sukkeret piskes i lidt efter lidt og det piskes helt stift. Marcipan rives. Nødderne hakkes. Marcipan og nødder blandes med melet og røres med ¼ af marengsmassen. Den resterne mængde marengs vendes i nøddedejen. Dejen deles i to bunde. Bages på bagepapir, der er smørsmurt og meldrysset. Bages ved 150 grader i ca. 35 minutter.

Fyld: Chokopladen smeltes med pulverkaffen. Fløden piskes stiv og vendes i chokolsden. Halvdelen af fyldet lægges på den ene bund. Den anden bund lægges over, og resten af fyldet smøres på.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 5

 

 

Birthe's Madside