Birthe's Madside

 

Nøddetærte med mandariner og marcipan
6 personer
  • Nøddebunde:
  • 2 æg
  • 100 g sukker
  • 75 g nødder
  • 1 spsk kartoffelmel
  • 1 tsk bagepulver
  • Fyld:
  • 4 dl piskefløde
  • 1 dåse mandariner
  • 50 g mørkt chokolade
  • Pynt:
  • 200 g marcipan
  • kakao eller reven chokolde

Pisk æg og sukker skummende. Mal nødderne gennem mandelkværn eller kom dem i blenderen. Tilsæt de malede nødder, kartoffelmel og bagepulver med let hånd. Kom dejen i en velsmurt lagkageform og bag bunden ca. 12 minutter ved 200 grader. Lad bunden blive kold. Pisk fløden til skum. Hæld lagen fra mandariner og bland dem i flødeskummet sammen med hakket chokolade. Fordel fyldet på bunden. Rul marcipanen ud og dæk flødeskummet med den. Pynt med et par mandarinbåde og drys kakao eller reven chokolade over.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside