Birthe's Madside

 

Pandekager 2
8 stk.
  • 2 æg
  • ½ tsk salt
  • 65 g mel
  • 1 dl vand
  • 2 dl mælk
  • 30 g smeltet smør eller margarine
  • evt. fedtstof til bagning

Pisk æg, salt og mel sammen til en jævn, glat dej uden klumper. Rør vand og mælk i. Lad dejen hvile en times tid. Rør smeltet smør, lidt afkølet i. Bag pandekagerne. Andvendes en teflonpande, er det ikke nødvendigt at bruge yderligere fedtstof til bagningen. Der bliver ca. 8 tynde pandekager af denne portion. Skal pandekagerne serveres straks, lægges dt valgte fyld på halvdelen af pandekagen og den anden halvdel foldes over. Vil man tilberede retten på forhånd og først server senere, rulles pandekagerne sammen om fyldet og lægges tæt sammen i et ovnfast fad. Varmes i mikroovnen ved 900 W i 3 minutter. Har du en kombinationsovn bruges f.eks. 480W grill mikrobølger + 550 W grill i ca. 5 minutter. Ved opvarmning i almindelig ovn dækkes fadet med et stykke bagepapir og sættes i en 175 grader varm ovn i ca. 20 minutter. Vil man have pandekagerne ekstra sprøde, fjernes papiret ca. midtvejs.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 4

 

 

Birthe's Madside