Birthe's Madside

 

Pandekager med blomkålsfyld
4 personer
  • Pandekager:
  • 75 g mel
  • lidt salt
  • 2 dl mælk
  • 2 æg
  • samt fedtstof til bagning
  • Fyld:
  • 1 blomkålshoved i buketter
  • 4 dl vand
  • salt
  • 1 rød peberfrugt i strimler
  • 50 g smør
  • 50 g mel
  • vandet fra blomkålen
  • ca 1 dl mælk
  • 1½ dl creme fraiche 18 %
  • 100 g reven gratineringsost
  • salt
  • peber

Pisk ingredienserne til dejen sammen og bag 4 store pandekager. Kog blpmkålsbuketterne i vand ,tilsæt salt, med låg på i 6 minutter. Kompeberfrugtstrimlerne ned til blomkålen og lad det stå og trække i 5 minutter. Bag smør og mel sammen, og spæd med blomkålsvand og mælk. Lad det koge godt igennem og rør creme fraichen i. Smag til med salt og peber og vend blomkål og peberfrugt i sammen med halvedelen af osten. Fordel fyldet på pandekagerne, fold dem sammen og læg dem i et ildfast fad. Drys osten over og gratiner dem i ovnen ved 225 grader i ca. 10 minutter, til osten er smeltet og gylden. Server dem rygende varme.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside