Birthe's Madside

 

Pandekager med honning
10 stykker
  • 10 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 1 knivspids salt
  • 2 dl skummetmælk
  • ½ stang vanille
  • 2½ dl mel
  • 2 æg
  • 3 dl corn flakes
  • 15 g smør
  • ca. ½ spsk honning pr. pandekage

Rør gæren ud med salt, sukker til den er flydende. Lun mælken og rør den ud i gæren sammen medvanillekornene. Kom hvedemel i en skål og rør mælkemassen i lidt af gangen til blandingen er jævn og uden klumper. Pisk æggene i og til sidst corn flakes. Smelt smørret på en stor teflonpanden og rør det i dejen. Lad dejen hæve tildækket 20 minutter. Steg uden yderligere fedtstof, 2-3 små pandekager af gangen til tykke og lys gyldne – ca. 4 minutter på hver side. Brug ca ½ dl dej til en pandekage. Server lune med flydende akaciehonning, sirup, frugtmos eller – til sommer-nyslynget honning.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 1

 

 

Birthe's Madside