Birthe's Madside

 

Pandekager med nøddefyld
12 - 14 stk
  • 2 dl mel
  • 4 spsk flor sukker
  • 2 æggeblommer
  • 1 æg
  • 1½ dl fløde
  • reven skal af 1/ 4 citron
  • 50 g smør
  • Til bagning:
  • Margarine
  • Fyld:
  • 50 gr. Smør
  • 1 dl. Sukker
  • ½ stang vanille
  • 1 æggeblomme
  • 2 dl hasselnøddekerner
  • 1 æggehvide
  • Desuden: 2 dl cremefraiche

Sigt mel og flormelis i en skål. Tilsæt æggeblommer og det hele æg, derefter mælk, fløde og den revne citronskal. Pisk dejen godt igennem. Smelt smørret, afkøl det lidt og rør det i dejen, som så skal hvile i 15 min. Inden pandekagerne steges. Rør smor, sukker, vanillekorn og æggeblommen skummende. Hak nødderne fint og kom dem i æggemassen. Pisk æggehviden stiv og kom den i nøddecremen. Bag de tynde pandekager, rul hver pandekage sammen om lidt fyld og læg dem i et smurt ovnfast fad. Sæt fadet i ovnen i ca. 10 min. Ved 180° og server pandekagerne rygende varme med iskoldt cremefraiche til.

 

 

Birthe's Madside