Birthe's Madside

 

Pandekager med sur-sød fyld
4 personer

Tilberedningstid: 45 min.

  • Pandekagedej:
  • 90 g mel
  • 3 dl mælk
  • 2 sammenpiskede æg
  • ½ tsk salt
  • smør til stegning
  • Sur-sød sauce:
  • 1½ dl bouillon
  • 4 spsk rødvinseddike
  • 4 spsk sukker
  • 1 spsk soja sauce
  • 2 tsk maizena
  • 25 g ost til gratinering
  • Fyld:
  • 2 gulerødder i tynde skiver
  • 1 porre, snittet fint
  • 2 stænger bladselleri i tynde skiver
  • 1 rød peberfrugt i små tern
  • 2 kartofler i meget tynde stave
  • 100 g majs
  • 100 g bønnespirer
  • 2 spsk olie
  1. Ingredienserne til pandekagedejen piskes sammen, og der laves 8-10 pandekager.
  2. Sauces laves. Bouillon, sukker og rødvinseddike bringes i kog. Maizena og soja sauce røres sammen og piskes i saucen, til den får en halvtyk konsistens.
  3. Grøntsagerne steges i en wok eller tykbundet stegegryde. Olien varmes og gulerødderne steges. Tilsæt derefter med 1 min. mellemrum porre, bladselleri, peberfrugt, kartofler, majs og bønnespirer. Steg til sidst 2-3 min. ekstra. Sørg hele tiden for at vende grøntsagerne godt.
  4. Saucen hældes over grøntsagerne, og det hele steger et par minutter.
  5. Fyldet fordeles i pandekagerne, som rulles sammen og lægges i et ildfast fad. Den revne ost drysses over, og fadet stilles i ovnen i 10 min. ved 225°C.

Serveres med grøn salat.

Kilde: Ernærings- og husholdningsøkonom Karin Andresen, Forbrugerrådet

 

 

Birthe's Madside