Birthe's Madside

 

Solbærsorbet
Deserter, Bær - Personer: 4
  • 500 g solbær
  • 300 g sukker
  • 4 dl vand
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 blade husblas
  • 2 æg

Rens og skyl solbærrene, varm dem med det vand der hænger ved, til der næsten når kogepunktet. Pureres gennem en sigte. Sukker og vand blandes i en gryde og koger til sukkeret er smeltet. Sukkerlagen tilsættes den udblødte husblas og solbærmosen smages til med citronsaft. Blandingen afkøles, sættes i fryseren. Rør af og til i sorbet'en. Når massen er som grødis, piskes ægehviderne og massen røres i ægehviderne. Sorbet'en hældes i en form eller skål og fryses færdig - det tager 4-5 timer.

Kilde: Gert Arvesen, 18 Aug 93

 

 

Birthe's Madside