Birthe's Madside

 

Søndagsvafler
Desserter - Personer: 30
  • 250 g Hvedemel
  • 1/4 ts Salt
  • 1 ts Sukker
  • 1 dl Vand
  • 1 dl Øl
  • 250 g Smør eller margarine
  • 4 Æg
  • 2 dl Piskefløde
  • Flormelis til at drysse med

Mel, salt og sukker udrøres med øl og vand. Æggeblommerne piskes i. Smørret smeltes og tilsættes. Fløden og æggehviderne piskes stive hver for sig og vendes forsigtigt i dejen. Vaffeljernet varmes godt igennem, lidt smør hældes i til første hold vafler. Dejen hældes på, men må ikke dække jernet helt. Jernet lukkes sammen, og vaflerne bages ca. 3 min. på hver side. Vaflerne serveres drysset med flormelis.

Kilde: Politikens Forlag, "Vi bager". Stine Hansen, 09 Sep 93

 

 

Birthe's Madside