Birthe's Madside

 

Sprøde bunde med mandler eller hasselnødder
Ca. 5 bunde a 20 cm i diameter
  • 60 g hvedemel
  • 170 g fintmalede mandler eller hasselnødder
  • 200 g stødt melis
  • 280 g æggehvider (ca. 10 æggehvider)
  • 100 g stødt melis

Forvarm ovnen til 200° C ved en alm. ovn, eller til 190° C ved brug af varmluftovn. Sigt mel og de fintmalede mandler eller hasselnødder i en skål. Tilsæt de 200 g stødt melis. Pisk æggehviderne skummende, tilsæt lidt efter lidt de 100 g stødt melis. Æggehviderne skal ikke være hårdt piskede. Tilsæt nøddeblandingen og vend den hurtigt, men forsigtigt i æggehviderne med en gummispatel. Kom massen i en sprøjtepose og sprøjt bunde ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Sæt straks bundene i ovnen og bag dem i ca. 15 minutter eller til de er gyldne.

Disse bunde kan med fordel opbevares i fryseren.

Kilde: Valhrona Chokolade - Kim Spur

 

 

Birthe's Madside