Birthe's Madside

 

Sprøde sesamflager med chokoladecreme og drue coulis
  • Sprøde sesamflager:
  • 100 g melis
  • 100 g smør
  • 50 g fint hakkede mandler
  • 50 g sesamfrø
  • 20 g hvedemel
  • 1 spsk fløde 13%
  • Hvid chokoladecreme:
  • ½ liter cremefraiche 38%
  • 200 g hvid chokolade
  • Drue coulis:
  • 250 g kiwi
  • 250 g grønne druer
  • 50 g melis

Sprøde sesamflager: Smør og sukker smeltes i en gryde. Heri kommes mandler, sesam, mel og fløde. Rist massen i ca. 3 sekunder. Sæt massen af på bagepapir i små klatter. Bages kort tid til de er gyldne ved 170 grader. Lad dem køle af på bordet.

Hvid chokoladecreme: Creme fraichen piskes let med håndmixer. Chokoladen smeltes, til den er lidt varmere end lun. Lidt af creme fraichen kommes op i den smeltede chokolade (der stadig er lun), og der røres godt. Chokolade/creme fraiche kommes over i den kolde creme fraiche, og derefter vendes dette sammen. Cremen er nu færdig og klar til brug.

Drue coulis: Ingredienserne jævnes med en anelse majsstivelse og smages til med citron. De hele skyllede druer komes i blenderglasset. Vand, sukker og vanille koges op og hældes straks over druerne. Disse blendes 2-3 sekunder (kernerne må ikke knuses). Massen sigtes og koges herefter op, mens den monteres ganske lidt med majsstivelse rørt op i lidt vand. (Den skal kun tykne ganske lidt, da den automatisk vil tykne, når den bliver kold). Denne afkøles.

Servering: Der sprøjtes en kant af drue coulis i yderkanten af tallerknen. Inden i denne fyldes et tyndt lag creme fraiche 18%. Endnu en ring af coulis sprøjtes oveni, og de to "drueringe" trækkes ind i creme fraichen med en lille pind (evt. tandstik). De sprøde sesamflager lægges sammen med den hvide chokolade creme, skiftevis hvid og creme. Denne "cylinder" sættes i midten af tallerkenen oven på creme fraichen og pyntes til sidst af med smukke snirkler af mørk chokolade, (snirklerne tegnes på et stykke papir, herover lægges bagepapir, og der sprøjtes efter mønsteret). Lad snirklerne stivne. Sæt dem koldt 5 minutter og sæt dem til sidst sammen.

Kilde: Meyers Køkken

 

 

Birthe's Madside