Birthe's Madside

 

Stegt kanelæble med honningflødesovs
4 personer
  • 4 lidt sure madæbler
  • 200 g konfektmasse (marcipan der er finkornet)
  • 2 dl rosiner
  • 5 spsk marsalalikør
  • kanel
  • Sovs:
  • 1 glas honning gerne lynghonning (ikke flydende)
  • 1 dl fløde
  • 1 spsk citronsaft (friskpresset)

Fjern kernehuset i æblerne ved at prikke det ud med en skrællekniv. Tag nu marcipanen og put den i en skål tilsæt likøren og rør i marcipanen til den bliver godt "smattet", rør rosiner i og smag derefter til med kanel efter behag. Sæt æblerne i et ildfast fad og fyld dem med marcipanmasssen, put dem derefter i ovnen og bag dem ved 200 grader i 20 minutter.

Sovs: Put honningen i en lille gryde og tilsæt fløde. Varm det langsomt op ved svag varme til det er helt smeltet, pas på det ikke brænder på. Tag det af varmen og hæld det over de endnu varme æbler pynt med hakkede mandler.

Serveres på en lille tallerken pynt med hakkede mandler.

Kilde: Sune Nørgaard Pedersen

 

 

Birthe's Madside