Birthe's Madside

 

Sultanens marengs
6 personer
  • 500 g hvedemel
  • salt
  • 200 g smør
  • vand
  • Fyld:
  • 2 dåser ferskenskiver (425 g)
  • 350 g rosiner
  • 1 citron
  • evt. ½ dl rom
  • Marengstop:
  • 6 æggehvider
  • 100 g flormelis

Først tilberedes dejen til tærtebundene. Sigt mel ned på køkkenbordet. Drys ¼ tsk salt over og hak smørret groft i melet med en kniv. Gnid det derefter med fingrene, til melet og smør er en grynet masse. Tilsæt 1-2 tsk iskoldt vand og ælt dejen sammen. Den skal være glat. Læg den i en plasticpose og stil den i køleskabet 30 minutter. Rul dejen ud i 2 store cirkler af samme størrelse som deres tærteform. Beklæd tærteformene. Læg et stykke bagepapir over og kom tørrede bønner eller ærter i, så dejen ikke hæver. Bag bundene i en varm ovn ved 190 grader i ca 25 minutter, til de er gyldenbrune og faste. Fjern papiret og bønnerne. Hæld rosiner i en skål og riv citronskallen over dem og dryp dem med saften. Hvis desserten udelukkende skal serveres til voksne, kan man erstatte citronskal og saft med rom. Lad fersknerne dryppe af. Læg dem tæt ved siden af hinanden i tærtebunden. Når rosinerne har opsugt al væden, hældes de over. Pisk æggehviderne næsten stive. Tilsæt flormelis lidt ad gangen og pisk godt mellem hver gang, til marengsen er helt stiv. Fordel den over frugten. Træk evt. marengsen op i små toppe med en kniv. Bag kagerne i en varm ovn ved 180 grader i 10 – 15 minutter, til marengsen er lys gylden. Serveres lun eller kold.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 2

 

 

Birthe's Madside