Birthe's Madside

 

Sveskedessert
Dessert - Personer: 4
  • 225 g Stenfri svesker (ca. 1 pose)
  • 50 g Mandler
  • 60 g Melis
  • 60 g Smør
  • 3 Æg
  • 2 ½ dl Piskefløde

Mandlerne smuttes og hekkes. Et ovnfast fad smøres, og sveskerne fordeles heri. Rør smør og melis hvidt og skummende. Tilsæt æggeblommerne en ad gangen. Æggehviderne piskes stive og vendes i æggemassen. Dejen hældes i fadet, og sættes i en 175° varm ovn i 35-45 min., til dejen er stivnet og gylden. Serveres lun med kold flødeskum.

Tips: Sveskerne kan stænkes med lidt cognac.

Tilberedningstid: Ca. 1 time.

Bagetid: 35-45 min

Ovntemperatur: 175°.

Kilde: Michael Aggerholm, 09 Sep 93

 

 

Birthe's Madside