Birthe's Madside

 

Svesker i kanelsirup
6 personer
  • 200 g svesker uden sten
  • 5 dl vand
  • 100 g sukker
  • 1 stykke hel kanel
  • Creme:
  • 3 æggeblommer
  • 50 g sukker
  • 1 spsk majsstivelse
  • 4 dl mælk

Sæt sveskerne i blød natten over i vandet. Tag sveskerne op og kog vandet sammen med kanel og sukker ved kraftig blus i 5-6 minutter uden låg. Vend de udblødte svesker i og lad dem trække i nogle timer. Vend dem af og til. Æggeblommer og sukker røres sammen med majsstivelse og 1 dl af mælken. Bring resten af mælken i kog og pisk den forsigtigt i æggemassen. Kom cremen tilbage i gryden og rør, til den er glat og jævn. Lad cremen køle lidt af i en skål. Server sveskerne kolde med den lune creme.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside