Birthe's Madside

 

Tirami Su - italiensk dessert med kaffe
Desserter, Ost, Brød m.m., Spiritus - Personer: 8
  • 500 g Mascarpone (*)
  • 4 Æggeblommer
  • 2 ts Vanillesukker
  • 250 g Biscuit-stænger (**)
  • 1 dl Mandellikør
  • 1 dl Meget stærk kaffe
  • 2 tb Kakao

Tips:

(*) Mascarpone er frisk, italiensk ostemasse. Kan købes hos større, velassorterede osteforretninger og hos delikatesseafdelinger som den i "Mad og vin", Magasin, København. Hvis man ikke kan skaffe mascarpone, kan den erstattes af 250 g vanillekvark og 250 g flødeost.

(**) Biscuit-stænger: "Boudoirs", Sponge Fingers" eller "Lady Fingers".

Creme: Pisk mascarponen (eller kvark og flødeost) med æggeblommer og vanillesukker. Halvér vanillemængden hvis der bruges vanillekvark. Læg halvdelen af biscuit-stængerne i bunden af et firkantet fad. Stænk med halvdelen af likøren og kaffen. Hæld halvdelen af cremen over. Dæk med den anden halvdel af biscuit-stængerne. Stænk med likør og kaffe og dæk med resten af cremen. Sæt fadet i køleskabet nogle timer, eller natten over. Drys med kakao inden serveringen.

Kilde: Stine Hansen, 23 Aug 93

 

 

Birthe's Madside