Birthe's Madside

 

Vanilleis med chokoladestykker
1 liter - 4 personer

Meget nem og hurtig at lave.

  • 2 æggehvider
  • 2 æggeblommer
  • 2½ dl piskefløde
  • 1 dl flormelis
  • ½ stang vanille (eller ca. 3 tsk. vanillesukker)
  • 50 g hakket mørk chokolade

Æggehviderne piskes stive. Æggeblommerne piskes til æggesnaps med flormelis og vanille. Hakket chokolade vendes i æggesnapsen. Fløden piskes til flødeskum. Flødeskummet røres i æggesnapsen. De piskede æggehvider (minus det vandige der samler sig i bunden af skålen) vendes forsigtigt i ægge-/flødeskumsblandingen. Massen hældes i en egnet form og fryses 6-8 timer.

Serveres evt. med frisk frugt.

Kilde: Vivian M. Christensen

 

 

Birthe's Madside