Birthe's Madside

 

Ymerfromage 2
Fromage, dessert, ymer 4 personer
  • 5 blade husblas
  • ½ l ymer, tykmælk eller a38
  • 4 spsk sukker
  • ½ stang vanille
  • 1/4 l piskefløde
  • Pynt:
  • Hakkede valnøddekerner
  • Tilbehør:
  • Frugter

Læg husblasen i blød i koldt vand i 5 min. Rør ymer med sukker og vanille. Træk husblasen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i vandbad. Afkøl husblasen med lidt af ymeren, og bland derefter dette med resten af ymeren under omrøring. Pisk fløden stiv og vend den i ymerblandingen. Hæld fromagen i serveringsskålen, når den er næsten stiv. Stil den koldt. Pynt evt. Med hakkede nødder eller flødeskum.

Kilde: Karolines Køkken 1

Martin Koch Villefrance, 10/8-95.

 

 

Birthe's Madside