Birthe's Madside

 

Æblepandekager
Dessert, æbler 8 stk.
  • 75 g smør
  • 4 gloster æbler, skrællet, renset for kernehus, i skiver
  • 2 spsk flormelis
  • Dej:
  • 65 g mel
  • 1½ dl mælk
  • 1½ spsk smeltet smør
  • Flødeskum, cremefraiche eller vanilleis til servering

Saml dejen og lad den hvile ca. 2 timer. Smelt lidt smør på en 20 cm pande og fordel æbleskiver af ½ æble på panden. Steg dem på den ene side og vend dem. Hæld dej på panden så bunden er dækket. Steg den ene side og vend. Drys lidt flormelis over mens den anden side steger. Lad den glide over på en ovnfast tallerken og stil den under grill i nogle få øjeblikke så florsukkeret karamelliserer. Servér med flødeskum, cremefraiche eller vanilleis.

Kilde: Havenyt

Martin Koch Villefrance, 27/2-96.

 

 

Birthe's Madside