Birthe's Madside

 

Estragon-tomatjuice
Drikkevarer 4 glas
  • 8 velmodne tomater, flået
  • ½ tsk salt
  • sort peber
  • 1½ dl rødvinseddike (Balsamico)
  • 1 spsk fint hakket frisk estragon

Læg de flået og hakket tomater i en tykbundet gryde og kog ved svag varme i cirka 5 min., eller indtil tomaterne begynder at afgive saft. Purér tomaterne i en foodprocessor. Tilsæt salt, peber og eddike og opbevar i køleskabet indtil servering. Rør finthakket estragon i lige før servering. Færdigkøbt tomatjuice betsår hovedageligt af vand og sukker. Denne drik indeholder i større grad vitamin a, c og kalium.

Tid i alt: 1 time.

Heraf arbejdstid: 10 min.

Holdbarhed: 2 dage i køleskab.

Energiindhold pr. glas: 263 kj (68 kcal)

Protein: 12,6 pct.

Fedt: 8,6 pct.

Kulhydrat: 78,8 pct.

Kilde: I Form, nr. 8/1995

 

 

Birthe's Madside