Birthe's Madside

 

Jordbærbowle 2
  • 6 store glas
  • ¼ liter friskplukkede skovmærker
  • 2 små glas Cognac
  • 100 g flormelis
  • ½ liter lys ugæret druesaft
  • ½ kg friske Jordbær
  • 1 appelsin
  • 1 fl mousserende hvidvin

Skyl skovmærkerne, snit dem groft og læg dem i en porcelænskande eller glaseret lerkrukke. Hæld Cognac over og lad kanden stå kldt i mindst 1 time. Rør flormelis ud i druesaft, hæld den i kanden og lad dette trække i yderligere en time.

Skær de skyllede og pillede jordbær over og den vaskede appelsin i skiver. Læg begge dele i en stor glasbowle og hæld blandingen fra kanden igennem en fin sigte. Læg isterninger i bowlen og hæld mousserende hvidvin i lige før serveringen.

 

 

Birthe's Madside