Birthe's Madside

 

Lys gløgg
8 glas
  • 1 l æblejuice
  • 3 stykker hel kanel
  • 15 hele nelliker
  • 15 hele kardemommekerner
  • 1 l sød eller mellemtør hvidvin
  • 8 spsk lys rom, Calvados (æblebrændevin) eller cognac
  • 1 - 2 dl lyse rosiner
  • 50 g smuttede, flækkede mandler

Kom æblejuice, hel kanel, nelliker og kardemomme i en gryde og bring det til kogepunktet. Tag det fra varmen og lad det trække godt 1 time. Bring det atter til kogepunktet og tilsæt spiritus, rosiner og mandler. Serveres rygende varm.

Tips: Måske foretrækker du en almindelig mørk gløgg: Opvarm 2 dl rødvin med et par strimler citronskal, 3 hele nelliker og 2 stk. hel kanel. Lad det trække 10 min. og si det. Kom 8 dl rødvin i, varm til kogepunktet og smag evt. til med 1½ dl portvin. Server med 75 - 100 g smuttede mandler og 100 g rosiner.

Kilde: Hjemmet

 

 

Birthe's Madside