Birthe's Madside

 

Fransk røræg med tomater og basilikum
Æggeretter 4 personer
  • 8 æg
  • 4 tomater
  • 4 spsk friske basilikumblade
  • 3 fed hvidløg
  • 1 Bouquet Garni - (laurbær, timian, blegselleri og evt. tørrede krydderurter)
  • sukker
  • 4 spsk olivenolie
  • 60 g smør
  • salt

Ophed olien let, tilsæt de groft hakkede tomater uden kærner, de knuste hvidløg og krydderureterne - evt. med en pris sukker. Rør til væden er fordampet og fisk så urterne op. Slå æggene ud i en skål, kom små klumper smør i og pisk let med en gaffel. Smag til med salt, slå æggemassen over tomaterne og rør konstant med en træspartel. Når æggene er lige ved at være helt stive, tilsættes basilikum-blade revet i småstykker.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

John Erik Hansen 28-01-1996.

 

 

Birthe's Madside