Birthe's Madside

 

Kold aspargesflan, aspargessalat, grapefrugt og friskpillede fjordrejer
4 personer
  • 1 kg hvide asparges
  • 1 kg kogte fjordrejer
  • 2 grapefrugt
  • olivenolie
  • skalotteløg
  • 3 stk. nye løg
  • 50 g smør
  • 3 dl. piskefløde
  • 1 æg
  1. Asparges skrælles og skæres i 3 dele. Den nederste del skal bruges til flan. Toppene koges i saltvand. Nederste del steges i smør med skalotteløg. Fløden til-sættes. Aspargeserne skal være møre.
  2. Derefter bliver det blendet/ sigtet og tilsættes æg, salt og peber.
  3. Blandingen hældes i forme og bages i ovn ved 120 grader i ca. 40 minutter.
  4. Fjordrejerne koges i kort tid i rigeligt vand tilsat salt. Rejerne pilles.
  5. Grapefrugterne fileteres og saften presses og reduceres til sirup-konsistens. Lidt salt og olivenolie tilsættes inden piskningen. De lune asparges vendes med grape-saucen og nye løg.

Kilde: Meyers Køkken

 

 

Birthe's Madside