Birthe's Madside

 

Ostesoufflé
Ost, soufflé 4 personer
  • 40 g hvedemel eller Maizenamel
  • 2 dl fløde 13%
  • 25 g smør
  • ½ tsk groft salt
  • ¼ tsk hvid peber
  • 125 g revet mild eller mellemlagret ost
  • 4 æg
  • Tilbehør:
  • koldt smør

Bagetid: Ca. 50 min. ved 180g

Tænd ovnen. Rør melet ud med lidt af fløden i en tykbundet gryde. Tilsæt resten af fløden og smørret og kog det godt igennem under omrøring. Tilsæt krydderier og ost. Rør i saucen, til osten er smeltet. Afkøl den lidt. Rør æggeblommerne i, én ad gangen. Fold forsigtigt stiftpiskede æggehvider i dejen. Fyld massen i en smørsmurt souffléform, der rummer ca. 2 liter. Bages nederst i ovnen.

Serveres straks!

Kilde: Karolines Køkken 1

Martin Koch Villefrance, 10/8-95.

 

 

Birthe's Madside