Birthe's Madside

 

Ost med portvinspærer
Ost, frugt, spiritus 12 personer
  • Kogelage:
  • 6 dl vand
  • 200 g sukker
  • 1 hel kanel
  • 2 dl hvid portvin
  • 700 g faste, modne pærer i kvarte
  • 100 g Cashewnødder
  • 25 g smør
  • 600 g blå-og hvidskimmelost
  • Tilbehør:
  • flütes

Kogelage: Giv vand, sukker og kanel et opkog i en gryde. Fjern kanelen og tilsæt portvin. Læg pærerne i og kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 2 min. Tag gryden fra varmen og lad pærerne køle af i lagen. Pres pærerne ned i lagen med en tallerken. Lad dem stå tildækket i køleskabet til næste dag. Rist nødderne i gyldent smør på en pande ved jævn varme i ca. 1 min.

Ved serveringen: Anret ost og pærer på portionstallerkener sammen med Cashewnødder.

Kilde: Karolines Køkken 5.

 

 

Birthe's Madside