Birthe's Madside

 

Sommeræggekage
Mikrobølgeovn, småretter, røgvarer, æggeretter, osteretter - 4 personer
  • 2 spsk solsikkefrø
  • 1 dåse majs
  • 2 courgetter
  • 200 g hamburgerryg, ikke kogt
  • 100 g Danablu
  • 3 æg
  • 2½ dl piskefløde
  • ½ tsk salt
  • peber

Vælg et stort fad. Fordel solsikkekernerne i fadet og tildæk. Rist kernerne på 650 watt i 2 minutter. Hæld majsene op i en sigte og lad dem dryppe godt af. Skyl courgetterne. Halvér dem på langs og skær i skiver. Skær kødet i strimler, og osten i små terninger. Bland majs, courgetteskiver, kød, ost og solsikkekerner sammen i fadet. Rør æggene sammen og tilsæt piskefløde og krydderier. Hæld æggeblandingen over grøntsager og kød. Tildæk, og tilbered på 650 watt i 8 minutter. Stik lidt i æggemassen med en paletkniv, så det kan løbe ud til kanterne. Tildæk, og tilbered yderligere 7-8 minutter på 650 watt og servér. Retten er fyldig, så den behøver kun brød og en grøn salat til.

Tips: Istedet for hamburgerryg, kan man bruge røget kalkunbryst.

Kilde: Stine Hansen, 26 feb 94

 

 

Birthe's Madside