Birthe's Madside

 

Souffle med hytteost
Ost, hovedretter 4 personer
  • 40 g hvedemel
  • 1¼ dl mælk
  • 50 g smør
  • ½ tsk delikatessepaprika
  • 1 tsk sennep
  • 1 tsk Worchestersovs
  • 4 æg
  • 200 g hytteost
  • Tilbehør:
  • koldt smør og salat

Hytteosten kan udskiftes med kvark naturel.

Tænd ovnen. Smør en souffleform med smør. Rør melet ud med lidt af mælken i en tykbundet gryde. Tilsæt resten af mælken og smørret og kog det godt igennem under piskning. Tag gryden af varmen, og lad blandingen afkøle lidt. Rør krydderierne i og derefter æggeblommerne een ad gangen. Rør kraftgt ind imellem. Pisk hviderne stive. Vend hytteosten og halvdelen af hviderne i dejen. Fold resten af hviderne forsigtigt i med en dejskraber. Hæld massen i formen. Bag souffleen nederst i ovnen. Det er vigtigt at ovndøren ikke åbnes under bagningen, da souffleen ellers falder sammen.

Server straks.

Bagetid: 60 min. ved 180°.

Kilde: Karolines Køkken 2

Henrik Holten 15/9 1995

 

 

Birthe's Madside