Birthe's Madside

 

Avocadoparfait
  • 2 avocadoer
  • 1 æggeblomme
  • ¾ dl Hermesetas Dryslet
  • 1½ dl piskefløde
  • 1 æggehvide
  • 2 spsk balsamineddike
  • 1 spsk mandellikør eller 2 dråber bittermandelolie
  • Sovs:
  • 250 g hindbær eller jordbær
  • 1 dl Hermesetas Dryslet

Del avocadoerne og fjern stenene. Skrab forsigtigt frugtkødet ud af skallen og mos det. Pisk Æggeblommen med Hermesetas Dryslet. Bland flødeskum i den piskede æggeblomme, tilsæt avocadomos, krydderier og den stiftpiskede æggehvide. Fyld det i de tomme avocadoskaller, dæk til med f.eks. folie og sæt dem i fryseren. Man kan også fylde små bageforme af metal med parfaiten. Sovsen tilberedes ved at blande bær og Hermesetas Dryslet i f.eks. en blender. Cirka 15 min. før serveringen tages parfaiten op af fryseren. Vend parfaiten ud på en tallerken og hæld sovsen over. Pynt evt. med frisk frugt.

Kilde: "Hermesetas Den nye kogebog", 1995 - Thomas Broch

 

 

Birthe's Madside