Birthe's Madside

 

Bærpirog
4 personer
  • Bund:
  • 2 æg
  • 50 g rugmel
  • 50 g hvedemel
  • 160 g kvark
  • 1½-2 tsk bagepulver
  • ½ dl Hermesetas Dryslet
  • 2 tsk olie til formen
  • Fyld:
  • 350 g bær eller 150 g bær og 2 æbler
  • 1½ dl Hermesetas Dryslet
  • 1 tsk kanel hvis du anvender æbler
  • Top:
  • 2 blade husblas
  • ½ dl appelsin eller druejuice

Bland alle ingredienserne til bunden sammen og tryk dejen ned i en pieform, delvis også op langs kanten. Hæld bær eller bær/æbler, der er skivet eller revet i, og til sidst Hermesetas Dryslet. Bages ved 200 C i ca. 45 min. Lad kagen køle helt af. Opblød husblassen i koldt vand og smelt den i varm juice. Hæld det forsigtigt over bærrene og lad det stå i nogle timer.

Kilde: "Hermesetas Den nye kogebog", 1995 - Thomas Broch

 

 

Birthe's Madside