Birthe's Madside

 

Blød peberkage
  • 100 g margarine eller smør
  • 3 æg
  • 2 spsk varmt vand
  • 3 dl Hermesetas Dryslet
  • 1 spsk stødt kanel
  • 1 spsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødte nelliker
  • 2 dl kærnemælk
  • 1½ dl tyttebærmarmelade eller æblemos
  • 1 spsk bikarbonat
  • 4½ dl fint hvedemel
  • lidt rasp til at fylde i formen

Smelt margarinen/smørret og lad det køle lidt af. Pisk æggene grundigt. Tilsæt varmt vand og Hermesetas Dryslet samt krydderier, kærnemælk, bikarbonat, margarine/smør og mel. Formen (ca. 2 liter) smøres og drysses med rasp. Hæld dejen i formen og bag kagen nederst i ovnen ved 175 C i ca. 1 time.

Kilde: "Hermesetas Den nye kogebog", 1995 - Thomas Broch

 

 

Birthe's Madside