Birthe's Madside

 

Braiseret kalvebov med rodfrugter
4 personer
  • 750 g kalvebov uden ben eller ca. 900 g med ben
  • 10 g smør eller margarine
  • 1 spsk olie
  • 1 tsk salt
  • lidt peber
  • 4 dl vand
  • 2 kviste timian eller 1 tsk tørret
  • 2 kviste persille
  • 2 laurbærblade
  • 3 løg (ca. 300 g)
  • 2 persillerødder (ca. 250 g)
  • 2 små rødbeder (ca. 150 g)
  • 2-3 tsk. majsstivelse
  • Tilbehør:
  • kartofler
  1. Brun kødet let i smør eller margarine og olie i en stor stegegryde. Drys salt og peber på.
  2. Hæld vandet ved, og læg krydderurter i gryden. Læg låg på gryden, og lad kødet simre ved svag varme, til det er mørt, ca. 1½ time.
  3. Pil løgene, og skræl rodfrugterne. Skær løg og rødbeder i både, gulerødder og persillerødder i stave.
  4. Læg alle grøntsagerne ned til kødet i gryden, og kog dem møre i skyen under låg, ca. 15 min. Tilsæt mere vand, hvis retten ser lidt tør ud.
  5. Hæld skyen fra, og si den. Jævn skyen med majsstivelse udrørt i vand, og kog sovsen igennem. Smag til med salt og peber.
  6. Skær kødet i skiver, og læg det på et fad sammen med grøntsagerne. Servér sovsen ved siden af.

Kilde: Levnedsmiddelstyrelsen: "Let Sovsen, Jensen!", 1995 - Madskribenterne Marianne Kastberg og Karen Hare

 

 

Birthe's Madside