Birthe's Madside

 

Citronmarinerede svinekoteletter
4 personer
  • 4 svinekoteletter
  • 1 spsk olie eller 10 g smør eller margarine til stegning
  • Marinade:
  • 3-4 spsk citronsaft
  • 2 spsk olie
  • 2 tsk tørret oregano
  • Grønsager:
  • ½ savoykål (600 g)
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 porre (125 g)
  • 10 g smør eller margarine
  • 1 dl vand
  • salt og peber
  • Tilbehør:
  • kartofler
  • sovs
  1. Rør ingredienserne til marinaden sammen i en skål. Læg koteletterne heri og lad dem trække i marinaden i 1/2 -1 time.
  2. Snit savoykålen fint, skær peberfrugten i tynde strimler. Rens porren og skær den i tynde ringe.
  3. Dup koteletterne tørre. Opvarm fedtstoffet på en pande, til det bliver let gyldent, brun koteletterne let i 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme, og steg dem færdige 2-3 minutter på hver side.
  4. Bring vand og fedtstof i kog i en gryde. Læg de snittede grøntsager heri, skru ned til svag varme og læg låg på. Damp i 6-8 minutter, så grøntsagerne stadig er lidt sprøde.

Kilde: Levnedsmiddelstyrelsen: "Let Sovsen, Jensen!", 1995 - Madskribenterne Marianne Kastberg og Karen Hare

 

 

Birthe's Madside