Birthe's Madside

 

Cremesovs
4-6 personer

Cremesovs kan nogle gange bruges i stedet for flødeskum eller creme fraiche. I denne cremesovs er der 5 gram fedt pr. deciliter. Det svarer til ca. en tredjedel af fedtmængden i creme fraiche 18% og flødeskum.

  • 3 æggeblommer
  • 3 spsk sukker
  • 2 tsk majsstivelse
  • 4 dl letmælk
  • 2 tsk vanillesukker eller kornene af 1 stang vanille
  1. Pisk alle ingredienser sammen i en tykbundet gryde. Vanillestangen flækkes, og kornene skrabes ud.
  2. Varm op under konstant piskning, til sovsen er så tyk, at piskeriset efterlader spor.
  3. Hæld cremesovsen over i en skål, og stil den til afkøling.

Tip: Undgå at bruge aluminiumsgryde og -piskeris - de farver cremesovsen grå.

Serveres f.eks. til henkogt frugt, frugtkompot eller brændte figner med appelsinfileter.

Kilde: Levnedsmiddelstyrelsen: "Let Sovsen, Jensen!", 1995 - Madskribenterne Marianne Kastberg og Karen Hare

 

 

Birthe's Madside