Birthe's Madside

 

Fiskelasagne
4 personer

Bruger du spinat i en stuvning, skal resterne smides ud. Spinat indeholder nitrat, som kan omdannes til nitrit. Især børn under 1 år må ikke få spinatrester, da de er særlig følsomme overfor nitrit. Vil man gemme eller fryse retter med spinat, skal retten straks efter tilberedning køles eller fryses ned.

  • 600 g fileteret fisk, f.eks. torsk, sej eller ørred
  • 450 g frossen hel spinat (1 kg frisk)
  • ½ liter Sauce Naturel (eller med mælk)
  • 1 æg
  • ½ tsk revet muskatnød
  • 200 g lasagneplader
  • salt
  • peber
  • 50 g revet ost (f.eks. Samsø eller Mozarella)
  • Tilbehør:
  • brød
  1. Tag spinaten ud af fryseren om morgenen, og lad den tø op i køleskabet, eller tø den op i en gryde. Skær fiskefileten i tynde skiver.
  2. Pisk ægget sammen med muskatnød ud i den færdige sovs.
  3. Læg lasagnen i lag i et firkantet ovnfast fad: Sovs, lasagneplader, fisk, lasagneplader, spinat, sovs, plader, fisk, plader, spinat og sovs. Drys salt og peber på fiskelagene.
  4. Drys med revet ost, og sæt fadet i ovnen ved 200° i ca. 45 min.

Kilde: Levnedsmiddelstyrelsen: "Let Sovsen, Jensen!", 1995 - Madskribenterne Marianne Kastberg og Karen Hare

 

 

Birthe's Madside