Birthe's Madside

 

Glarmestersild
  • 1 stor sild
  • vand
  • Lage:
  • 1½ dl vand
  • 7 sorte peberkorn
  • 7 hvide peberkorn
  • 1 tsk sennepsfrø
  • 1 laurbærblad
  • et stykke gulerod
  • 1 løg
  • 3/4 dl eddike
  • 1 dl Hermesetas Dryslet

Rens silden og læg den i blød natten over. Skær silden i små stykker. Knus peberkornene groft. Skræl guleroden og pil løget. Vandet bringes i kog og tilsættes krydderier. Lad det koge i 15 min. Tilsæt løg og gulerod skåret i skiver og lad det koge endnu 2 min. Lad lagen køle af og tilsæt eddike og Hermesetas Dryslet. Læg sildestykkerne i en glaskrukke og hæld den kolde lage over. Silden er bedst efter 2 døgn.

Kilde: "Hermesetas Den nye kogebog", 1995 - Thomas Broch

 

 

Birthe's Madside