Birthe's Madside

 

Glutenfrit grovbrød med sirup og kokos
1 brød
  • 3 dl Lunkent vand
  • 15 g Gær
  • ½ tsk Groft salt
  • 1 tsk Sirup
  • 1 dl Brune hørfrø, knuste
  • 2 tsk Plantemargarine
  • 2 dl Majsgryn
  • 1½ dl Quinua-mel
  • ½ dl Kokosmel
  • 3 tsk Maizena
  • 2 dl Glutenfri grovbrødsmix

Tip: Hørfrøene knuses i en blender.

Gæren udrøres i vandet. Salt og sirup tilsættes, herefter tilsættes de øvrige ingredienser med undtagelse af grovbrødsmix. Dejen røres godt igennem, og hviler 3-5 minutter. Herefter tilsættes grovbrødsmix og dejen røres godt igennem igen. Bageformen smøres med plantemargarine, og dejen hældes i formen. Brødet hæver ca. 10-20 minutter afhængig af rumtemperaturen.

Bages ved 160-165° i 40-45 minutter, vendes derefter ud på en bagerist.

Kilde: Rie Møller, "Gluten - overfølsomhed og rigtig kost".

 

 

Birthe's Madside