Birthe's Madside

 

Gode ben
4 personer

Stegeben kan være en fed ret. Men hvis du smider stegefedtet ud og skummer fedtet af skyen, bliver resultatet bedre.

  • 1400 g 'gode ben' (gerne nøgleben)
  • 50 g smør eller margarine
  • 2-3 stilke persille
  • 1-2 kviste timian
  • 1 lille laurbærblad
  • 5 hele, sorte peberkorn
  • en lille strimmel gul appelsinskal (1 x 5 cm)
  • 5 dl vand
  • 30 g mel
  • lidt sovsekulør
  • salt
  • Tilbehør:
  • kartofler
  • salat
  1. Benene brunes let på alle sider i smør eller margarine. Efterhånden som de er færdigbrunede, tages de op og lægges i en skål. Kassér stegefedtet.
  2. Læg benene tilbage i gryden sammen med krydderurterne og appelsinskrællen. Hæld vand over, og lad det hele snurre 1½ time, til kødet er lige ved at falde fra benene.
  3. Tag benene op, og hold dem varme. Si skyen op i et litermål eller lignende. Lad fedtet samle sig på overfladen, og skum det af. Hæld skyen tilbage i gryden, og jævn den med mel udrørt i vand. Lad sovsen koge ca. 5 min., justér farven med lidt sovsekulør, og smag den til med salt.

Servér en god salat til stegebenene. Pres f.eks. saften af 1 citron, fortynd med vand, og smag evt. til med sukker. Skær 2 æbler i terninger, 4 stilke bladselleri i tynde skiver og bland det hele sammen med en lille klase halverede udstenede druer.

Kilde: Levnedsmiddelstyrelsen: "Let Sovsen, Jensen!", 1995 - Madskribenterne Marianne Kastberg og Karen Hare

 

 

Birthe's Madside