Birthe's Madside

 

Grøn paté med kalkun
  • 2 kalkunschnitzler (ca. 200 g)
  • saft af ½ citron
  • peber
  • 500 g hakket kalv og/eller hakket flæsk (ca. 10% fedt)
  • 2 skiver sandwichbrød uden skorpe
  • 1½ dl letmælk
  • 1 æg
  • 1½ tsk salt
  • peber
  • 1 pk. bl. frosne krydderurter og 1 pk. frosset purløg eller 4 spsk bl. friske krydderurter, f.eks. persille, purløg og kørvel
  • 1 tsk olie til formen
  • 3-4 tynde skiver bacon
  • Tilbehør:
  • pastasalat med solsikkeskud og brød
  1. Skær kalkunschitzlerne i fingertykke strimler, og lad dem trække med citronsaft og peber.
  2. Rør imens farsen: Smuldr brødet, og hæld mælken over. Når brødet er blødt, røres æg, kød, salt, peber og krydderurterne i. Smør en form på 1 liter med lidt olie. Kom halvdelen af farsen i. Tryk kalkunstrimlerne ned, og dæk med resten af farsen. Læg baconskiverne ovenpå, og dæk med alufolie.
  3. Bag patéen på nederste ovnrille 1 time ved 170°. Læg et pres over, og stil den koldt til næste dag. Smager bedst kold, men kan også spises varm.

Kilde: Levnedsmiddelstyrelsen: "Let Nok", 1994 – Susanne Palmqvist

 

 

Birthe's Madside